Waarom relaxatietherapie

Wat als de Westerse maatschappij roept naar steeds sneller, steeds meer, steeds beter, steeds groter,….. en dit niet meer lukt?

Hierdoor duiken er meer en meer klachten en ziekten op, waar de klassieke geneeskunde minder weg mee weet : burn out, depressies, angst, paniek, slaapproblemen, migraine, pijnlijke spieren, maag- en darmklachten alsook CVS, fybromyalgie…

Meer en meer hebben we nood aan ontspanning, onthaasting en bewuster leven in het hier en nu. Stress, spanningen, presteren, er goed uitzien, … staan centraal in onze maatschappij, waardoor we vaak naar onze lichamelijke en emotionele reserves moeten gaan grijpen.

Wat kan het voor je betekenen?

Bij relaxatietherapie geef ik voornamelijk methodes en oefeningen om te kunnen ontspannen. De bedoeling is steeds om de geest en het lichaam in een staat van rust en harmonie te brengen, en te leren hoe gezond omgaan met spanning.

De mogelijkheid tot zelfzorg is één van de uiteindelijke doelen in relaxatietherapie, zodat je zelf in staat bent om te ontspannen wanneer nodig of in stressvolle situaties.

Volgende technieken worden dan aangeboden en gebruikt in relaxatietherapie :

Wat leer je tijdens een relaxatiesessie?

Je krijgt doe-training met korte huiswerkopdrachten. Dit zijn ontspanningstechnieken die je snel en makkelijk kan gebruiken.

Wat zijn de resultaten van relaxatietherapie?

Aanvullend op een sessie relaxatietherapie wordt eventueel (op een ander tijdstip) een sessie anti-stressmassage voorgesteld (zie details onder antistressmassage).

Overtuigd en wil je een afspraak maken?

Alle behandelingen worden gegeven in de praktijk te Edegem. Opgelet, ik werk enkel op afspraak.