Waarom een babymassage

Natuurlijk zijn eten en slapen basisbehoeftes voor je baby, maar ook aanraking is essentieel om de groei, de ontwikkeling en het geluk van je baby te bevorderen. En daarvoor zijn babymassages een leuke en praktische tool, zowel voor mama, papa als voor de baby.

Uit onderzoek is gebleken dat baby’s die veel aangeraakt worden, beter groeien. Zeker voor baby’s die iets te vroeg geboren werden, is veel aangeraakt en geknuffeld worden bijzonder positief.

Stimuleer de groei van je kind

De babymassage is niet alleen goed om de ontwikkeling van je baby te stimuleren, het is ook een manier om met je baby te communiceren zonder woorden. Je baby spreekt voorlopig enkel nog de taal van het lichaam en het is zijn/haar manier om gevoelens mee te uiten. Tijdens de babymassage leren we je dan ook de lichaamstaal van je baby beter begrijpen en een hechte non-verbale communicatie met je kind te voeren.

We kiezen bewust voor de technieken van de Shantala babymassage die door de Franse dokter Leboyer vanuit India in de Westerse maatschappij werden geïntroduceerd. In India is deze vorm van babymassage een eeuwenoude traditie die door vele moeders wordt toegepast.

Waarom babymassage goed is voor je baby

Hoe gaat zo’n workshop babymassage in zijn werk?

Natuurlijk is het de bedoeling dat jij als ouder zelf de babymassage uitvoert. Het is jouw kind en jullie band die we gaan bevorderen en daarom leren we jou de technieken van een deugddoende babymassage aan. Wij doen de technieken voor op de pop en jij zet ze meteen om in de praktijk met je baby.

Ik geef zowel groepscursussen babymassage als privé-lessen in mijn praktijk in Edegem (Antwerpen).

Zo leer je in meerdere lessen hoe je een fijne massage kan geven aan je baby met natuurlijke olie. We bespreken ook enkele thema’s zoals het slaapgedrag, borst- of flesvoeding, huilen en lichaamstaal en ‘tips en trics’ als je baby last heeft van buikkrampjes, neusverkoudheid, tandjes krijgen bijvoorbeeld.

Per les mogen er twee ouders, dus ook de papa’s zijn zeer welkom! Of grootouders als zij hun kleinkind willen leren masseren.
En wil je samen met je vriendin een workshop babymassage volgen, dan organiseren we een privé-groepscursus. Groepscursussen zijn steeds beperkt tot 4 personen voor 2 baby’s, om je volledige aandacht te garanderen. Het is immers de bedoeling dat je op het einde van de lessen in staat bent om zelf een volledige babymassage te geven!

Tips & advies

Overtuigd en wil je een afspraak maken?

Alle behandelingen worden gegeven in de praktijk te Edegem. Opgelet, ik werk enkel op afspraak.