Waarom voetreflexologie

Een gezond lichaam is perfect in staat zichzelf te reguleren, in samenwerking met een gezonde geest, dankzij ons zelfgenezend vermogen.  Spijtig genoeg is het in onze huidige drukke maatschappij niet meer zo vanzelfsprekend om ons eigen ritme te blijven behouden.

Verkeerde voeding, te weinig beweging, te weinig buitenlucht, gejaagdheid en stress, piekeren, enz. brengen ons uit balans en zo kan ons lichaam zijn belangrijke functies niet meer naar behoren uitvoeren. Dit kan je op elk niveau ondervinden (fysiek, emotioneel en mentaal vlak).  Onze gezondheid begint te wankelen en we krijgen allerlei kwaaltjes of worden ziek. Hierbij kan voetreflexologie u zeker helpen.

Techniek voetreflexologie

Daar waar een voetmassage vooral techniek vereist, baseert voetreflexologie zich op een combinatie van techniek en wetenschap. Op je voeten zitten namelijk reflexzones die door energiebanen in rechtstreekse verbinding staan met andere lichaamsdelen en zo wordt de hele mens behandeld via de voeten. 

Via de causale voetreflexologie gaan we vooral naar de oorzaak zoeken. Als voetreflexoloog stel ik mij dan ook altijd de vraag: “Waar vind ik de oorzaak van wat ik voel op de voeten, en waar ligt de oorzaak van hetgeen de klant mij vertelt”.

Vormen van Reflexologie

Bij elke vorm van reflexologie, of het nu voet-, hand-, of oorreflexologie betreft, gaat men ervan uit dat je op een kleiner oppervlak (handen, voeten en oren,…) een afspiegeling krijgt van een groter geheel (de persoon zelf). Een totaalbeeld van een individu wordt dus op een kleiner oppervlak geprojecteerd.

In de voetreflexologie wordt aangenomen dat er een relatie bestaat tussen gebieden van de voeten en andere delen van het lichaam. De reflexen in de voeten zijn in feite “beelden” van lichaamsdelen. Door het stimuleren van deze zones wordt er een reactie opgewekt in het overeenkomstig lichaamsdeel. Deze reacties kunnen best omschreven worden als een terugkeer naar de evenwichtstoestand.

Wat kan het voor je betekenen?

Geblokkeerde energiebanen worden vrijgemaakt waardoor energie de kans krijgt om terug te gaan stromen. Hierdoor wordt ons zelfgenezend vermogen gestimuleerd en het verstoorde evenwicht hersteld op lichamelijk en geestelijk niveau. Je weerstand versterkt eveneens hierdoor.

Voetreflexologie kan klachten verlichten, of zelfs geheel laten verdwijnen, bijvoorbeeld voor:

En voetreflexolgie stimuleert :

Wat mag je van een sessie voetreflexologie verwachten?

We beginnen elke voetreflexologie behandeling met de anamnese. Zo achterhalen we eventuele klachten en medische voorgeschiedenis om zeker een correcte en geschikte behandeling toe te passen. 

Tijdens een sessie voetrefexologie gaan we op de reflexzones in de voeten met duim en vingers een gedoseerde druk uitoefenen en zet men een reflex in werking die organen en of klieren prikkelen en stimuleren waardoor blokkades opgeheven worden, afvalstoffen vrijkomen, en de doorbloeding beter wordt. Hierdoor wordt ons zelfgenezend vermogen gestimuleerd en het verstoorde evenwicht hersteld op lichamelijk en geestelijk niveau.

Tips & advies

Overtuigd en wil je een afspraak maken?

Alle behandelingen worden gegeven in de praktijk te Edegem. Opgelet, ik werk enkel op afspraak.